På denna sida finner du artiklar om husköp och husägande. Miljoner svenskar går i tankar om att köpa lägenhet och hus, att byta upp sig till något nytt, kanske köpa eller bygga ett hus på landet eller bara ha något som inte är ett andrahandskontrakt.

Här hittar du information som kan vara behjälplig inför husköpet eller inför husbyggandet. En fråga i sig är om du ska bygga ett hus eller om du ska köpa ett redan existerande hus och för detta ämne ägnas en av sidorna på denna hemsida. En annan fråga både för den som ämnar köpa ett hus liksom för den som tänker bygga ett hus är om du ska ha ett garage eller en carport. Hjälp med detta beslut kan du också hitta på denna sajt. Detta gäller naturligtvis också den som har tankar på att bygga om sitt hus.

Denna sida innehåller också information om inredning, och i en av artiklarna får du tips om vad du ska tänka på för att göra det perfekta soffinköpet: en soffa som ska vara skön att sitta och ligga i och dessutom vacker att titta på. Hur du kan göra det blir du varse på sidan som handlar om detta.

Ett mer obehagligt ämne som ändå är värt att ta upp i detta sammanhang är ohyran. Hur du kan skydda dig från att vägglöss gör inträde i ditt hus, samt hur du kan bli av med dem om du ändå hittar dem i ditt hus – om detta läser du i artikeln om vägglöss.