placing-a-house-purchaseDen kanske viktigaste frågan när du köper hus är var du vill bo någonstans, och en följdfråga blir om du har råd med det, och om det i längden blir hållbart. Om du vill bo på landet kanske det inte är hållbart eller är någon idé om du arbetar i centrum 12 timmar om dygnet eller om du inte har någon bil och kollektivtrafiken är begränsad. På samma sätt kanske du vill bo i centrum men det blir för dyrt att ha en central lägenhet och samtidigt ha ett tillfredsställande antal rum och en tillfredsställande boyta. Tyvärr är husköp ofta en fråga om att kompromissa, och det är nästan omöjligt att få allting du vill ha.

En fråga som du behöver ta ställning till är materialet på fasaden på huset. Trähus kräver en viss omvårdnad. Beroende på typ av trähus och på kvaliteten på målarfärg är en ommålning vart 10-30 år nödvändig, vilket kan bli kostsamt om det är ett stort hus, speciellt om du låter någon annan göra jobbet. Tegel är mer beständigt, men trähus är i regel mycket vackrare. Det är också beroende på plats: på landet är det ofta trähus som finns och det blir det som du får lov att köpa.

Ekonomin är mycket viktig och du kanske får tänka lite nytt när det gäller hur du vill leva ditt liv med ett nytt boende. För att öka på kassan till husinköpet kan du parallellt med sökandet gå in på Instacasino för att nå mot de miljoner som krävs för att inte behöva dras med lån och amorteringar och stress under många år framöver. En bostadsrätt blir i längden billigare än en motsvarande hyresrätt och det finns också en möjlighet att tjäna stora pengar på värdeökningen. Däremot blir det också en stress att alltid få in pengarna. Att ha en villa eller ett hus på landet är mest avslappnat på det sättet, även om driftskostnaderna kan vara ganska stora för hus och villor.