protect-your-houseNär vintern och kylan drar in kan det orsaka mycket skador på ett hus som inte är ordentligt skyddat. Fakta säger att det allra flesta skador som orsakas av vintern beror på att vatten har fryst till is och sedan expanderat i t.ex. toalettstolen eller de känsliga vattenledningarna. Visst är det mer vanligt att denna typ av skada uppstår i fritidshus, men det kan faktiskt vilja sig så illa att även vanliga villor får denna typ av skada.

För att se till att skydda sitt hus så mycket som möjligt under den kallaste årstiden är det sunt förnuft man bör satsa mest på. Man behöver ha viss insikt i vad kvarglömt vatten i ledningarna kan göra om man reser iväg på semester, eller bara använder huset då och då. Vissa vattenledningar är mer känsliga än andra, mest p.g.a att de är de rör som är mest utsatta. Då kan det vara en god idé att försöka isolera dessa rör extra mycket. Det gäller även rör som går under tak.

Trots att man har en riktigt bra försäkring täcker sällan försäkringen allt som kan råka hända med ett hus. Det kan även bli mycket dyra kostnader i självrisk beroende på vilken typ av skada som uppstått. Handlar det om en skada som t.ex. sönderfrusna rör är det något man själv hade kunnat förhindra och självrisken kan faktiskt ligga upp mot 10.000 kronor.

Idag finns det mängder med olika typer av försäkringar och även om grundförsäkringen man har inte täcker alla skador, finns det många tilläggsförsäkringar som man med fördel kan använda sig av. Genom att kontakta det försäkringsbolag du har, eller tänkt använda dig av till ditt hus kan du få många goda råd och hjälp med att försäkra alla det saker du finner nödvändiga, för att du eller din familj ska känna er trygga.